Cukormentes, Reggeli, Vegán

Zöldborsó bruschetta

Hozzávalók

 

  • 250g zöldborsó
  • 25g zöldborsó mikrozöld
  • 50g parmezán sajt
  • 3 ev olivaolaj
  • 1 ev citromlé
  • 1 db fokhagyma gerezd
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db bagett a tálaláshoz

 

 

Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

 

Robotgéppel összedolgozzuk a borsót, mikrozöldet, sajtot, hozzáadjuk az olívaolajat, citromlevet és fokhagymát, majd tetszés szerint pürésítjük, hogy még kicsit darabos maradjon. Fokhagymával érdemes csínján bánni, könnyen dominálja az ízeket.

Tálaláskor a bagettet felszeleteljük, megpirítjuk, enyhén bedörzsöljük fokhagymával, pár csepp olívaolajat öntünk rá. Jó vastagon megkenjük a bruschettával, meghintjük kis frissen őrölt, majd mikrozölddel díszítjük.