
Hozzávalók
- 4 db nagyobb édeskrumpli
- 2 db nagyobb nyers cékla
- 400 ml növényi joghurt
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 csokor kapor
- 2 ek citromlé
- só, őrölt színes bors, pár csepp olívaolaj
- Vegyes mikrozöld
- 2 szál sárgarépa
- 1 csomag kevert bébisaláta
- ízlés szerint friss fűszerek – bazsalikom-, zeller-, és petrezselyem levél
- 2 ek olívaolaj
- 1 kk balzsamecet
- 2 kk mustár
- 1 kk méz
- só, őrölt színes bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
Amellett, hogy az édeskrumpli és a cékla jó párosítás, a nyers cékla számos jótékony hatással bír a szervezetünkre.
- Az édeskrumplit villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz könnyen távozhasson, és a krumpli ne repedjen meg.
- A krumplikat egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt puhára sütjük.
- A sütőből kivéve kettévágjuk őket.
- A tzatzikihez a nyers céklát meghámozzuk és lereszeljük.
- A joghurtot sózzuk, borsozzuk, citromlével, zúzott fokhagymával és az apróra vágott kaporral ízesítjük.
- Hozzákeverjük a reszelt céklát, és az így kapott tzatzikit a forró krumpli vágásába töltjük.
- A tetejére olívaolajat csepegtetünk.
- A salátához az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük.
- A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.
- A reszelt sárgarépát a zöldekkel együtt a tálba szórjuk, ráöntjük az öntetet és az egészet összeforgatjuk.
Beküldte: Fakanál a hegyről