Főétel, Gluténmentes, Vegán

Cékla-tzatzikivel töltött édeskrumpli mikrozöld salátával

Hozzávalók

 

  • 4 db nagyobb édeskrumpli
  • 2 db nagyobb nyers cékla
  • 400 ml növényi joghurt
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor kapor
  • 2 ek citromlé
  • só, őrölt színes bors, pár csepp olívaolaj
  • Vegyes mikrozöld
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 csomag kevert bébisaláta
  • ízlés szerint friss fűszerek – bazsalikom-, zeller-, és petrezselyem levél
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 kk balzsamecet
  • 2 kk mustár
  • 1 kk méz
  • só, őrölt színes bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

Amellett, hogy az édeskrumpli és a cékla jó párosítás, a nyers cékla számos jótékony hatással bír a szervezetünkre.

  • Az édeskrumplit villával megszurkáljuk, hogy a sülés közben keletkező gőz könnyen távozhasson, és a krumpli ne repedjen meg.
  • A krumplikat egy alufóliával bélelt tepsibe tesszük, és 200 fokos sütőben kb 40-45 perc alatt puhára sütjük.
  • A sütőből kivéve kettévágjuk őket.
  • A tzatzikihez a nyers céklát meghámozzuk és lereszeljük.
  • A joghurtot sózzuk, borsozzuk, citromlével, zúzott fokhagymával és az apróra vágott kaporral ízesítjük.
  • Hozzákeverjük a reszelt céklát, és az így kapott tzatzikit a forró krumpli vágásába töltjük.
  • A tetejére olívaolajat csepegtetünk.
  • A salátához az öntet hozzávalóit alaposan kikeverjük.
  • A sárgarépát megtisztítjuk és lereszeljük.
  • A reszelt sárgarépát a zöldekkel együtt a tálba szórjuk, ráöntjük az öntetet és az egészet összeforgatjuk.

Beküldte: Fakanál a hegyről