Cukormentes, Gluténmentes, Reggeli, Vegán

Csicseriborsókrém

Hozzávalók

 

  • 1 konzerv (24 dkg-os kiszerelés) csicseriborsó
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 gerezd fokhagyma (elhagyható)
  • 1 nagy marék vegyes mikrozöld
  • só, kevés citromlé
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A csicseriborsót leszűrjük, a konzerv levét megtartjuk.
  • A csicserit késes aprítóba szórjuk, összetörjük az olívaolajjal, a megpucolt, lereszelt fokhagymával, kevés sóval és citromlével.
  • Közben fokozatosan annyit adagolunk hozzá a félretett léből, hogy szép krémes állagú legyen.
  • A csicseriborsókrém egyik részét karfiolsteakre, másik részét pedig serpenyős lepénykenyerekre kentem.

Beküldte: @zita_csigo