
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kg sárgarépa
- 240 g csicseriborsó (főtt, vagy konzerv)
- 1,5 dl kókusztej (80%-os)
- 300 g tofu
- 3 ek. szójaszósz
- 1 tk. gyömbér
- 2-3 ek. (ízlés szerint) curry por vagy paszta
- só, őrölt feketebors ízlés szerint
- 40 g mikrozöld mix
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A vöröshagymát pici vizen üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a tetszőleges méretűre vágott sárgarépát.
- Fűszerezzük curry porral, gyömbérrel, sóval és őrölt feketeborssal, picit pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy épp ellepje.
- Amíg fő sárgarépa, elkészítjük a feltétet. Ehhez szeletekre vagy kockákra vágjuk a tofut, megforgatjuk szójaszószban és tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.
- Amikor megpuhult a sárgarépa, hozzákeverjük a főtt vagy konzerv csicseriborsót és összekeverjük.
- 1-2 merőkanállal kiveszünk a főzelékből, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékhez.
- Megkóstoljuk, szükség esetén utóízesítjük, a pirított tofuval és friss roppanós mikrozöldekkel tálaljuk.
Tipp
- A tofuból választhatunk natúr vagy füstölt változatot is, illetve ízlés szerint bárhogy fűszerezhetjük.
Beküldte: @bekeatanyeron