Főétel, Gluténmentes, Vegán

Currys-kókuszos sárgarépa főzelék

Hozzávalók

 

  • 1 fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kg sárgarépa
  • 240 g csicseriborsó (főtt, vagy konzerv)
  • 1,5 dl kókusztej (80%-os)
  • 300 g tofu
  • 3 ek. szójaszósz
  • 1 tk. gyömbér
  • 2-3 ek. (ízlés szerint) curry por vagy paszta
  • só, őrölt feketebors ízlés szerint
  • 40 g mikrozöld mix
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A vöröshagymát pici vizen üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a zúzott fokhagymát és a tetszőleges méretűre vágott sárgarépát.
  • Fűszerezzük curry porral, gyömbérrel, sóval és őrölt feketeborssal, picit pirítjuk, majd felöntjük a kókusztejjel és annyi vízzel, hogy épp ellepje.
  • Amíg fő sárgarépa, elkészítjük a feltétet. Ehhez szeletekre vagy kockákra vágjuk a tofut, megforgatjuk szójaszószban és tapadásmentes serpenyőben lepirítjuk.
  • Amikor megpuhult a sárgarépa, hozzákeverjük a főtt vagy konzerv csicseriborsót és összekeverjük.
  • 1-2 merőkanállal kiveszünk a főzelékből, krémesre turmixoljuk, majd visszaöntjük a főzelékhez.
  • Megkóstoljuk, szükség esetén utóízesítjük, a pirított tofuval és friss roppanós mikrozöldekkel tálaljuk.

Tipp

  • A tofuból választhatunk natúr vagy füstölt változatot is, illetve ízlés szerint bárhogy fűszerezhetjük.

Beküldte: @bekeatanyeron