Főétel

Diós-kecskesajtos kenyérlángos

Hozzávalók

 

  • 175 gr teljeskiőrlésű búzaliszt
  • 75 gr búzaliszt
  • 15 gr friss élesztő
  • 1kk cukor
  • 125 ml langyos víz
  • 3 ek olaj
  • 2 tk só
  • 1 kis pohár natúr joghurt
  • 12 korong kecskesajt
  • 1 fej lilahagyma
  • 2 marék dió
  • 3ek méz
  • brokkoli mikrozöld
  • só, őrölt bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

Ha kenyérlángosról van szó, általában mindenkinek a tejfölös-szalonnás jut rögtön eszébe.. de mindenképpen érdemes kísérletezni, és új párosításokat is kipróbálni.

  • Az élesztőt langyos cukros vízben felfuttatjuk.
  • A lisztet, sót és az olajat egy tálba mérjük.
  • Hozzákeverjük a felfuttatott élesztőt és alaposan összegyúrjuk.
  • Letakarva meleg helyen fél órán át kelesztjük.
  • A megkelt tésztát lisztezett felületen fél centisre nyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
  • A tetejét megkenjük a joghurttal, ráfektetjük a kecskesajt korongokat és megszórjuk a vékony szeletekre vágott lilahagymával és az apróra tört dióval.
  • Sózzuk, borsozzuk, és vékony sugárban rácsorgatjuk a felmelegített mézet.
  • 200 fokos sütőben kb 15-20 perc alatt készre sütjük.
  • A sütőből kivéve tálalás előtt megszórjuk a mikrozölddel, ami élénk színt és frissességet ad neki.

Forrás: Fakanál a hegyről