
Hozzávalók
- 1 db közepes hokkaido tök
- 2 szál sárgarépa
- 1 fej vöröshagyma
- 1 kis db friss gyömbér
- 2 dl növényi tej
- retek mikrozöld
- só, őrölt bors, olaj
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
A hokkaidóból lehet az egyik legjobb sütőtökkrémlevest főzni. Friss gyömbérrel igazi pikáns melegítő leves az őszi-téli időszakban.
- A felkockázott hagymát és az apróra vágott gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott tököt, és az egészet pár perc alatt összepirítjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
- Sózzuk, borsozzuk.
- Ha felforrt lefedjük, és lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
- Felöntjük a növényi tejszínnel, hozzáadjuk a retek mikrozöldet, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A tűzről levéve már tálalhatjuk is.
- Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal és egy kiskanál tökmagolajjal.
Beküldte: Fakanál a hegyről