Cukormentes, Gluténmentes, Leves, Vegán

Gyömbéres sütőtökkrémleves

Hozzávalók

 

  • 1 db közepes hokkaido tök
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 kis db friss gyömbér
  • 2 dl növényi tej
  • retek mikrozöld
  • só, őrölt bors, olaj
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

A hokkaidóból lehet az egyik legjobb sütőtökkrémlevest főzni. Friss gyömbérrel igazi pikáns melegítő leves az őszi-téli időszakban.

  • A felkockázott hagymát és az apróra vágott gyömbért kevés olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a felkarikázott sárgarépát, a kockára vágott tököt, és az egészet pár perc alatt összepirítjuk.
  • Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi.
  • Sózzuk, borsozzuk.
  • Ha felforrt lefedjük, és lassú tűzön kb. 15 perc alatt puhára főzzük.
  • Felöntjük a növényi tejszínnel, hozzáadjuk a retek mikrozöldet, és az egészet alaposan összeturmixoljuk. A tűzről levéve már tálalhatjuk is.
  • Tálaláskor megszórhatjuk pirított tökmaggal és egy kiskanál tökmagolajjal.

Beküldte: Fakanál a hegyről