
Hozzávalók
- 500 gr brokkoli
- 70 gr brokkoli mikrozöld
- 1 marék rukkola
- 1fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, őrölt bors, olaj
A krumpligombóchoz:
- 350 gr krumpli
- 40 gr keményítő
- só, őrölt szerecsendió
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A megtisztított, felkockázott krumplit sós forró vízben puhára főzzük.
- A főtt krumplit kihűtjük és áttörjük, hozzáadjuk a keményítőt, sózzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
- A masszát összegyúrjuk, gombócoljuk, majd a gombócokat lassan lobogó sós vízben kifőzzük. A gombóc akkor főtt meg, ha feljön a víz felszínére.
- A felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és az egészet pár perc alatt összepirítjuk.
- Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk.
- Ha felforrt lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
- Hozzáadjuk a rukkolát és a brokkoli mikrozöldet.
- Az egészet alaposan összeturmixoljuk és a krumpligombóccal tálaljuk.
Beküldte: Fakanál a hegyről