Cukormentes, Gluténmentes, Leves, Vegán

Háromzöld krémleves krumpligombóccal

Hozzávalók

 

  • 500 gr brokkoli
  • 70 gr brokkoli mikrozöld
  • 1 marék rukkola
  • 1fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, őrölt bors, olaj

 

A krumpligombóchoz:

  • 350 gr krumpli
  • 40 gr keményítő
  • só, őrölt szerecsendió
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A megtisztított, felkockázott krumplit sós forró vízben puhára főzzük.
  • A főtt krumplit kihűtjük és áttörjük, hozzáadjuk a keményítőt, sózzuk és őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  • A masszát összegyúrjuk, gombócoljuk, majd a gombócokat lassan lobogó sós vízben kifőzzük. A gombóc akkor főtt meg, ha feljön a víz felszínére.
  • A felkockázott hagymát és az apróra vágott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a rózsáira szedett brokkolit és az egészet pár perc alatt összepirítjuk.
  • Felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, sózzuk, borsozzuk.
  • Ha felforrt lefedjük, és lassú tűzön kb. 10 perc alatt puhára főzzük.
  • Hozzáadjuk a rukkolát és a brokkoli mikrozöldet.
  • Az egészet alaposan összeturmixoljuk és a krumpligombóccal tálaljuk.

Beküldte: Fakanál a hegyről