
Hozzávalók
- 2 csésze mikrozöld
- 1 csésze bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma, zúzott
- 1/2 citrom facsart leve
- 1/4 csésze pirított fenyőmag (kesuval is lehet)
- 1/2 csésze olívaolaj
- Só, bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- Serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt alacsony hőfokon a fenyőmagot.
- Turmixoljuk le a hozzávalókat, 2 csésze mikrozöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a citromlevet, fenyőmagot és az olívaolajat addig, ameddig kellően szép és homogén állagot kapunk.
- Adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint, (ha kell még olívaolajat és több citromlevet, hogy elérjük a kívánt állagot és ízt.)
- Ha elkészültünk kis üvegbe merjük át tiszta kanállal egy légmentesen záródó, steril üvegbe, majd tároljuk hűtőszekrényben (legfeljebb 5 napig).
- A bazsalikomot ízlés szerint spenóttal esetleg kelkáposztával lehet helyettesíteni.
Beküldte: Sebestyén Dóri