Cukormentes, Főétel, Gluténmentes, Reggeli, Vegán

Mikrozöld pesto

Hozzávalók

 

  • 2 csésze mikrozöld
  • 1 csésze bazsalikom
  • 1 gerezd fokhagyma, zúzott
  • 1/2 citrom facsart leve
  • 1/4 csésze pirított fenyőmag (kesuval is lehet)
  • 1/2 csésze olívaolaj
  • Só, bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • Serpenyőben pirítsuk meg pár perc alatt alacsony hőfokon a fenyőmagot.
  • Turmixoljuk le a hozzávalókat, 2 csésze mikrozöldet, a bazsalikomot, a fokhagymát, a citromlevet, fenyőmagot és az olívaolajat addig, ameddig kellően szép és homogén állagot kapunk.
  • Adjunk hozzá sót, borsot ízlés szerint, (ha kell még olívaolajat és több citromlevet, hogy elérjük a kívánt állagot és ízt.)
  • Ha elkészültünk kis üvegbe merjük át tiszta kanállal egy légmentesen záródó, steril üvegbe, majd tároljuk hűtőszekrényben (legfeljebb 5 napig).
  • A bazsalikomot ízlés szerint spenóttal esetleg kelkáposztával lehet helyettesíteni.

Beküldte: Sebestyén Dóri