Cukormentes, Reggeli, Snack, Vegán

Padlizsán krém szendvics

Hozzávalók

 

  • 1 nagy padlizsán
  • 1/2 fej vöröshagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek citromlé vagy mustár
  • 1 ek vegán majonéz
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • Füstó, folyékony füst, őrölt bors ízlés szerint
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Padlizsànkrémes szendvics retek és borsó mikrozöldekkel 💚😋

Elkészítés

  • A sütőt 180C°-ra előmelegítjük.
  • A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és megszurkáljuk több helyen is.
  • Tepsibe rakjuk alufóliára és kb. 15-20 percig sütjük (légkeveréssel) mind a két oldalát, amíg jó ráncos nem lesz.
  • A megsült padlizsánról szépen le lehet húzni a héját, a belsejét pedig könnyen ki lehet kaparni.
  • Bár azt mondják fa eszközökkel érdemesebb pépesíteni, én turmixba teszem a hagymákkal és úgy pépesítem.
  • A krémhez hozzáadjuk a citromlevet (vagy a mustárt), majonézt és az olajat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
  • A füstösebb íz kedvéért én füstsót és folyékony füstöt is szoktam hozzá adni.
  • Jól összekeverjük és már lehet is fogyasztani akár melegen is, ropogós mikrozöldekkel, paradicsommal, akár szőlővel is.

Beküldte: @nati_wide