
Hozzávalók
- 1 nagy padlizsán
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 ek citromlé vagy mustár
- 1 ek vegán majonéz
- 1 evőkanál olívaolaj
- Füstó, folyékony füst, őrölt bors ízlés szerint
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Padlizsànkrémes szendvics retek és borsó mikrozöldekkel 💚😋
Elkészítés
- A sütőt 180C°-ra előmelegítjük.
- A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük és megszurkáljuk több helyen is.
- Tepsibe rakjuk alufóliára és kb. 15-20 percig sütjük (légkeveréssel) mind a két oldalát, amíg jó ráncos nem lesz.
- A megsült padlizsánról szépen le lehet húzni a héját, a belsejét pedig könnyen ki lehet kaparni.
- Bár azt mondják fa eszközökkel érdemesebb pépesíteni, én turmixba teszem a hagymákkal és úgy pépesítem.
- A krémhez hozzáadjuk a citromlevet (vagy a mustárt), majonézt és az olajat, majd ízlés szerint fűszerezzük.
- A füstösebb íz kedvéért én füstsót és folyékony füstöt is szoktam hozzá adni.
- Jól összekeverjük és már lehet is fogyasztani akár melegen is, ropogós mikrozöldekkel, paradicsommal, akár szőlővel is.
Beküldte: @nati_wide