
Hozzávalók
- puffasztott rizs, abonett, vagy akár kenyér
- 25g friss mikrozöld
- 2 db padlizsán
- 1 db közepes lilahagyma
- 1 kis cikk fokhagyma
- só, bors ízlés szerint
- 1 evőkanál Lomee tojás nélküli majonéz (opcionális)
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- Vágd ketté a 2 padlizsánt hosszában, majd rakd egy sütőpapírral lefedett tepsibe. Érdemes kicsit villával megszurkálni.
- Rakd be 160 fokon előmelegített sütőbe, majd süsd kb. 40-60 percig míg a héja “ráncos” nem lesz.
- Ezután kapard ki a húsát egy edénybe, majd hagyd kicsit hűlni.
- Közben vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.
- Miután kihűlt öntsd le a levét, és add hozzá az apró kockára vágott lilahagymát, fokhagymát, sót és borsot.
- Ezután akár fogyaszthatod is, de legjobb íz érdekében rakd 6-8 órára a hűtőbe és hagyd összeérni az ízeket.
- Díszítéshez pedig mikrozöldeket használtam.