Cukormentes, Gluténmentes, Reggeli, Vegán

Padlizsánkrémes puffasztott rizs

Hozzávalók

 

  • puffasztott rizs, abonett, vagy akár kenyér
  • 25g friss mikrozöld
  • 2 db padlizsán
  • 1 db közepes lilahagyma
  • 1 kis cikk fokhagyma
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 evőkanál Lomee tojás nélküli majonéz (opcionális)
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

 

  • Vágd ketté a 2 padlizsánt hosszában, majd rakd egy sütőpapírral lefedett tepsibe. Érdemes kicsit villával megszurkálni.
  • Rakd be 160 fokon előmelegített sütőbe, majd süsd kb. 40-60 percig míg a héja “ráncos” nem lesz.
  • Ezután kapard ki a húsát egy edénybe, majd hagyd kicsit hűlni.
  • Közben vágd apróra a hagymát és a fokhagymát.
  • Miután kihűlt öntsd le a levét, és add hozzá az apró kockára vágott lilahagymát, fokhagymát, sót és borsot.
  • Ezután akár fogyaszthatod is, de legjobb íz érdekében rakd 6-8 órára a hűtőbe és hagyd összeérni az ízeket.
  • Díszítéshez pedig mikrozöldeket használtam.