Cukormentes, Főétel, Gluténmentes, Vegán

Spenótfőzelék főtt krumplival, pirított füstölt tofuval és retek mikrozölddel

Hozzávalók

 

  • 2 adag (700 g) mirelit spenót (vagy 900 g friss)
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. (rizs)liszt
  • 250 ml rizstejszín vagy növényi tej
  • 4 ek sörélesztő pehely
  • Só, bors
  • 2-3 krumpli
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A krumplikat megpucoljuk és feltesszük főni.
  • Egy lábasban vízen vagy olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát.
  • Majd belerakjuk az edénybe a spenótot és sózzuk, borsozzuk.
  • Ha a spenót rotyogni kezd, rászórjuk a 2 evőkanál lisztet, összekeverjük, majd mehet bele a növényi tejszín és a sörélesztő is. Sima növényi tejjel is próbáltam már, azzal is finom lett. Ha túl híg, sörélesztővel lehet rajta még sűríteni.
  • Pár percig hagyjuk még főni a spenótot, míg újra nem kezd rotyogni.
  • Közben apróbb kockákra szeleteljük a füstölt tofut és megpirítjuk (de nyersen is finom).
  • Tálalásnál a főtt krumplira merjük a spenótot, megszórjuk a főzelék tetejét a tofuval és retek mikrozölddel. Ez utóbbit akár bele is turmixolhatjuk a főzelékbe, hogy izgalmasabb legyen és nagyon jó ízt is ad neki.

Készítette: @nati_wide