
Hozzávalók
- 2 adag (700 g) mirelit spenót (vagy 900 g friss)
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 2 ek. (rizs)liszt
- 250 ml rizstejszín vagy növényi tej
- 4 ek sörélesztő pehely
- Só, bors
- 2-3 krumpli
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A krumplikat megpucoljuk és feltesszük főni.
- Egy lábasban vízen vagy olajon megfuttatjuk a zúzott fokhagymát.
- Majd belerakjuk az edénybe a spenótot és sózzuk, borsozzuk.
- Ha a spenót rotyogni kezd, rászórjuk a 2 evőkanál lisztet, összekeverjük, majd mehet bele a növényi tejszín és a sörélesztő is. Sima növényi tejjel is próbáltam már, azzal is finom lett. Ha túl híg, sörélesztővel lehet rajta még sűríteni.
- Pár percig hagyjuk még főni a spenótot, míg újra nem kezd rotyogni.
- Közben apróbb kockákra szeleteljük a füstölt tofut és megpirítjuk (de nyersen is finom).
- Tálalásnál a főtt krumplira merjük a spenótot, megszórjuk a főzelék tetejét a tofuval és retek mikrozölddel. Ez utóbbit akár bele is turmixolhatjuk a főzelékbe, hogy izgalmasabb legyen és nagyon jó ízt is ad neki.
Készítette: @nati_wide