Cukormentes, Főétel, Gluténmentes, Vegán

Sült zöldségek gesztenyével, aszalt meggyel, kesukrémmel

Hozzávalók (2 főre)

 

  • 1 db édesburgonya
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db kisebb padlizsán
  • 1 db kicsi cukkini
  • 1 db cékla
  • 1 db sárgarépa
  • 300 g portobello gomba vagy csiperke
  • 150 g koktélparadicsom
  • 1 vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó főtt gesztenye
  • 100 g aszalt meggy
  • olívaolaj
  • oregánó, majoránna, kakukkfő, rozmaring, zsálya
  • só, bors

Kesukrém/kesuföl hozzávalói:

  • 100 g kesudió
  • Fél citrom leve
  • 1 ek sörélesztő pehely
  • Pár kanál víz vagy növényi tej, attól függően milyen hígra szeretnénk
  • 1-2 ek sörélesztő pehely
  • Só ízlés szerint
  • 1 marok brokkoli mikrozöld
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A zöldségeket felkockázzuk és egy nagy tálban összeforgatjuk a fűszerekkel és az olajjal (vagy egy kis vízzel, ha olajmentesen főzünk).
  • Egy nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral és szétterítjük rajta a zöldségeket.
  • 200 fokra előmelegített sütőben légkeveréssel 10 percig fóliával lefedve sütjük, majd átforgatjuk, és még körülbelül 20 percig, már fólia nélkül grillezzük a zöldségeket.
  • A gesztenyét és az aszalt meggyet csak a legvégén, tálalás előtt keverjük hozzá.
  • A kesukrémhez a kesudiót aprítóba öntjük a többi hozzávalóval és krémesre turmixoljuk.
  • Bele is turmixolhatjuk az enyhén pikáns brokkoli mikrozöldet, én most rászórva kívántam, mert nagyon szeretem a textúráját.

Készítette: @nati_wide