Cukormentes, Főétel, Vegán

Vegán bolognai

Hozzávalók

 

  • 2 doboz füstölt tofukrém (Lunter füstös kenőkrém, ha nincs akkor 2 csomaggal több tofu)
  • 1 csomag füstölt tofu
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • Fél liter paradicsomszósz
  • 2 db babérlevél
  • Oregánó, bazsalikom, rozmaring
  • Só, bors
  • Olaj
  • Vegán sajt
  • Fél csomag spagetti
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Vegàn bolognai füstölt tofuval, brokkoli mikrozölddel 😋✌️

Elkészítés

  • Serpenyőben 2 evőkanál olajon megdinszteljük a vöröshagymát, fokhagymát.
  • Hozzáadjuk a felaprított füstölt tofut, majd a tofukrémet is, összesütjük kb. 3 percig.
  • Felöntjük paradicsomszósszal és hozzàadjuk a fűszereket.
  • Fedő alatt főzzük kb. 15-20 percig. Ha túl sűrű lenne a szósz, akkor adjunk hozzà még paradicsomszòszt vagy a spagetti főzővízéből egy kicsit.
  • Közben megfőzzük a spagettit.
  • Leszűrjük és tálalhatjuk a bolognaival, amire szórhatunk reszelt vegàn sajtot, kesuparmezánt vagy sörélesztőpelyhet.

Beküldte: @nati_wide