Cukormentes, Gluténmentes, Reggeli, Vegán

Vegán rántotta

Hozzávalók

 

  • 1 ek kókuszolaj
  • 1 közepes hagyma
  • ½ szál újhagyma
  • 2-4 fej gomba (csiperke, laska, bármilyen ízlésünknek megfelelő gomba )
  • 40 g csicseriborsó liszt
  • 5 g lenmagtöret/lenmagliszt (ha csak egész van, kávédarálóban daráljuk meg)
  • 2-3 g fekete só
  • 5 g sörélesztő pehely
  • ½ teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál curry (ha nem szeretjük, elhagyható, akkor picit több kurkuma mehet bele)
  • 150 ml növényi tej – langyos
  • 150 g tofu – Toffini natúr vagy füstölt, ha különlegesebb ízre vágyunk
  • Violife vegán reszelt sajt (Opcionális)
  • PestiFarm Mikrozöldek
  • Tálaláshoz saláta
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ha valaki a sós reggelik híve, akkor a tojásrántotta biztos, hogy gyakran megfordul a reggeliző asztalán. Én személy szerint imádom! Sokféle recept kering az interneten, sokat kipróbáltam én is, és közben kikísérleteztem egyet, ami tényleg hasonlít a hagyományos rántottára mind ízében, mind állagában. Ráadásul fehérjében gazdag, egészséges, és nem utolsó sorban ínycsiklandóan finom. A “titkos” összetevő a fekete só, nagyon fontos eleme a vegán tojásrántottának, mert magas kéntartalma miatt tojásos ízt és illatot kölcsönöz az ételnek, és kifejezetten ízletessé teszi azt. Én nagyon szeretem, és számos ételnél alkalmazom is, a tojásrántottánál viszont kötelező elem!

Elkészítés

  • A kókuszolajon megdinszteljük a kétféle hagymát, és a gombát.
  • Közben a csicseriborsó lisztet, lenmag töretet, sót, sörélesztő pelyhet, kurkumát, curryt elkeverjük egy tálkában, és felöntjük a langyos növényi tejjel.
  • Hagyjuk kicsit állni, amíg besűrűsödik.
  • A tofut villával apróra törjük, picit meg is sózhatjuk a fekete sóval.
  • Majd az összetört tofut az üvegesre párolt zöldségekre tesszük, kicsit átforgatjuk, átmelegítjük.
  • Jöhet rá a csicseriborsós massza. Én egy marék napraforgó mikrozöldet is dobtam a masszára, és így sütöttem tovább. Különleges, picit szotyis ízt ad neki, amikor ráharapunk a kis zöldségre.
  • Spatulával kevergetjük, figyeljük, hogy ne égjen oda. Nem fog teljesen szilárddá sülni, mint a normál rántotta, de ez ne zavarjon, az ízélményen semmit nem változtat.
  • A végén lehet rá dobni egy marék vegán reszelt sajtot is, vagy meg lehet még szórni sörélesztő pehellyel, hogy fokozzuk az élvezeteket.
  • Salátával, ízlésünknek, diétánknak megfelelő kenyérrel tálaljuk. Én pur-pur kenyeret, és vegyes zöld salátát, illetve mikrozöldeket tettem mellé.

Beküldte: @Herold Szimonetta