
Hozzávalók
- 2 db érett avokádó
- 2 konzerv kókusztej
- ízlés szerint juharszirup
- 70 gr retek mikrozöld
- 1 bio citrom leve
- 80 gr pirított mag (pisztácia, mogyoró, mandula)
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk és kihűtjük.
- A félbevágott és kimagozott avokádót egy tálba tesszük. Meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
- Hozzáadjuk a kókusztej szilárd részét (a visszamaradt kókuszvizet későbbi felhasználásra félre tehetjük.) és a mikrozöldet, juharsziruppal édesítjük.
- Az egészet alaposan összeturmixoljuk.
- A krémhez keverjük a durvára vágott magok felét, majd edénybe töltjük és betesszük a fagyasztóba.
- A fagyasztóból kivéve időnként megkeverjük, hogy krémesre fagyjon.
- Tálalás előtt megszórjuk a pirított magok másik felével.
Beküldte: Fakanál a hegyről