Desszert, Gluténmentes, Vegán

Avokádó-kókuszfagylalt

Hozzávalók

 

  • 2 db érett avokádó
  • 2 konzerv kókusztej
  • ízlés szerint juharszirup
  • 70 gr retek mikrozöld
  • 1 bio citrom leve
  • 80 gr pirított mag (pisztácia, mogyoró, mandula)
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd durvára vágjuk és kihűtjük.
  • A félbevágott és kimagozott avokádót egy tálba tesszük. Meglocsoljuk a frissen facsart citromlével.
  • Hozzáadjuk a kókusztej szilárd részét (a visszamaradt kókuszvizet későbbi felhasználásra félre tehetjük.) és a mikrozöldet, juharsziruppal édesítjük.
  • Az egészet alaposan összeturmixoljuk.
  • A krémhez keverjük a durvára vágott magok felét, majd edénybe töltjük és betesszük a fagyasztóba.
  • A fagyasztóból kivéve időnként megkeverjük, hogy krémesre fagyjon.
  • Tálalás előtt megszórjuk a pirított magok másik felével.

Beküldte: Fakanál a hegyről