
Hozzávalók
- 150 g zabpehely
- 10 g lenmag
- 20 g fekete szezámmag
- 30 g brokkoli mikrozöld
- 200 ml meleg víz
- 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
- 5-6 g só (ízlés szerint)
- 10 g sörélesztőpehely
- 1 csipet őrölt fekete bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A brokkoli mikrozöldet leturmixoljuk a meleg vízzel, sóval, borssal, sörélesztőpehellyel és a fokhagymával.
- Kimérjük a többi hozzávalót, hozzákeverjük a leturmixolt alapanyagokat, majd jól átkeverjük.
- Sütőpapírral bélelt tepsibe lepogatjuk, úgy hogy szépen egyenletesen, vékonyan szétterüljön. Minél vékonyabb lesz, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
- Előmelegített sütőben, 180°-on kb 15 percig sütjük, amíg jó ropogós lesz.
- Amikor kihűlt tetszőleges formákra törjük.
Tippek
- Brokkoli mikrozöld helyett bármilyen mikrozölddel elkészíthetjük. Érdemes a frissen fel nem használt mikrozöldeket ilyen formában “megmenteni”.
- Tökéletes nasi önmagában vagy valamilyen tunkival, például a receptkönyvben található zöldborsós mogyorós hummusszal.
Beküldte: @bekeatanyeron