Cukormentes, Gluténmentes, Snack, Vegán

Brokkolis fekete szezámmagos kréker

Hozzávalók

 

  • 150 g zabpehely
  • 10 g lenmag
  • 20 g fekete szezámmag
  • 30 g brokkoli mikrozöld
  • 200 ml meleg víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 5-6 g só (ízlés szerint)
  • 10 g sörélesztőpehely
  • 1 csipet őrölt fekete bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A brokkoli mikrozöldet leturmixoljuk a meleg vízzel, sóval, borssal, sörélesztőpehellyel és a fokhagymával.
  • Kimérjük a többi hozzávalót, hozzákeverjük a leturmixolt alapanyagokat, majd jól átkeverjük.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe lepogatjuk, úgy hogy szépen egyenletesen, vékonyan szétterüljön. Minél vékonyabb lesz, annál ropogósabb lesz a végeredmény.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on kb 15 percig sütjük, amíg jó ropogós lesz.
  • Amikor kihűlt tetszőleges formákra törjük.

Tippek

  • Brokkoli mikrozöld helyett bármilyen mikrozölddel elkészíthetjük. Érdemes a frissen fel nem használt mikrozöldeket ilyen formában “megmenteni”.
  • Tökéletes nasi önmagában vagy valamilyen tunkival, például a receptkönyvben található zöldborsós mogyorós hummusszal.

Beküldte: @bekeatanyeron