
Hozzávalók
Palacsintához
- 100 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
- 50 gr búzaliszt
- 250 ml növényi tej
- 250 ml szódavíz
- 3 ek olaj
- só
Töltelékhez
- 1 közepes fej kelkáposzta
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 70 gr retek mikrozöld
- 200 gr növényi krémsajt
- 1 csapott ek búzaliszt
- 1 marék salátamag keverék (napraforgó, tökmag, szezámmag)
Besamel mártáshoz
- 25 gr búzaliszt
- 50 gr margarin
- 350 ml növényi tej
- só, bors, őrölt szerecsendió
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk és kihűtjük.
- A palacsintához a lisztet és a sót egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a tejet, a vizet, az olajat és csomómentesre keverjük.
- A palacsintát szokásos módon forró serpenyőben kisütjük.
- Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, majd nagy lángon pár perc alatt átsütjük.
- Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a krémsajtot és a pirított magokat.
- A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a káposztát.
- A palacsintákat a káposztával és a mikrozölddel töltjük, majd szorosan feltekerjük,
- Egy piteformát kimargarinozunk és a palacsintákat belesorakoztatjuk.
- Egy lábasban felmelegítjük a margarint. Beleszórjuk a lisztet, és kissé megpirítjuk.
- Folyamatos, gyors keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük.
- Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
- A palacsintákat meglocsoljuk a mártással és 200 fokos sütőben készre sütjük.
Beküldte: Fakanál a hegyről