Cukormentes, Főétel, Vegán

Csőben sült magos-kelkáposztás palacsinta

Hozzávalók

Palacsintához

  • 100 gr teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 50 gr búzaliszt
  • 250 ml növényi tej
  • 250 ml szódavíz
  • 3 ek olaj

Töltelékhez

  • 1 közepes fej kelkáposzta
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 70 gr retek mikrozöld
  • 200 gr növényi krémsajt
  • 1 csapott ek búzaliszt
  • 1 marék salátamag keverék (napraforgó, tökmag, szezámmag)

Besamel mártáshoz

  • 25 gr búzaliszt
  • 50 gr margarin
  • 350 ml növényi tej
  • só, bors, őrölt szerecsendió
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A magokat száraz serpenyőben megpirítjuk és kihűtjük.
  • A palacsintához a lisztet és a sót egy tálba mérjük. Hozzáadjuk a tejet, a vizet, az olajat és csomómentesre keverjük.
  • A palacsintát szokásos módon forró serpenyőben kisütjük.
  • Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát kevés olajon megpirítjuk.
  • Hozzáadjuk a felcsíkozott kelkáposztát, majd nagy lángon pár perc alatt átsütjük.
  • Sózzuk, borsozzuk, hozzákeverjük a krémsajtot és a pirított magokat.
  • A lisztet kevés vízben csomómentesre keverjük és besűrítjük vele a káposztát.
  • A palacsintákat a káposztával és a mikrozölddel töltjük, majd szorosan feltekerjük,
  • Egy piteformát kimargarinozunk és a palacsintákat belesorakoztatjuk.
  • Egy lábasban felmelegítjük a margarint. Beleszórjuk a lisztet, és kissé megpirítjuk.
  • Folyamatos, gyors keverés mellett apránként hozzáadjuk a tejet és csomómentesre keverjük.
  • Sózzuk, borsozzuk, őrölt szerecsendióval ízesítjük.
  • A palacsintákat meglocsoljuk a mártással és 200 fokos sütőben készre sütjük.

Beküldte: Fakanál a hegyről