
Hozzávalók
- 700 g főtt édesburgonya
- 120 g tápióka keményítő
- 400 g barnarizs liszt
- só és szerecsendió
Gombaragu
- 2 fej hagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 500 g szeletelt gomba
- 2 marok bébi spenót
- 1 marok brokkoli mikrozöld
- 1 konzerv kókusztejszín
- Fűszerek: rozmaring, petrezselyem, fehérbors, só és egy kis pirospaprika
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
Az édesburgonyát puhára főzzük és hagyjuk kihűlni. Hozzákeverjük a többi hozzávalót és homogén tésztává gyúrjuk, majd apró gombócokat formálunk belőle, aki szeretné villával mintázhatja őket. Lobogó vízbe egyszerre 15-20 kis tésztadarabot dobunk, amik 1-2 perc után már jöttek is fel szépen sorban. Ami letapadna, fakanállal fel lehet piszkálni. Akkor még adunk nekik 2 percet és csak utána pecázzuk ki mind. A jobb ízhatásért serpenyőben kicsit meg is piríthatjuk még őket.
Megpároljuk a hagymákat, majd ráöntjük a szeletelt gombát, a bébispenótot és a fűszereket. Amikor szépen összeesik a gomba és a spenót, ráöntjük a kókusztejszínt és még főzzük vele kb 10-15 percet. Ha híg lenne, pár ek (rizs)lisztet lehet bele keverni, amitől kicsit besűrűsödik. Tálaláskor brokkoli mikrozölddel is megszórtam, amitől nem csak színesebb, de különlegesebb is lett az étel.
Beküldte: @nati_wide