Cukormentes, Főétel, Gluténmentes, Reggeli, Snack, Vegán

Full-extra tofu szendvics

Hozzávalók

 

  • 1-2 szelet a kedvenc kenyeredből (Én a Pur-pur kenyérre esküszüm)
  • Házi padlizsánkrém, és/vagy hummus, vagy bármilyen kedvenc kence
  • Tofu szeletek (Toffini medvehagymásat használtam)
  • Kókuszolaj
  • Zöldségek
  • Mikrozöldek
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Ki mondta, hogy a gofrisütőben csak gofrit, illetve csak édességet lehet készíteni? Nekem ugyan senki, úgyhogy egy hirtelen jött ötlettől vezérelve édes tészta helyett tofu szeleteket tettem a gofrisütőbe, és meg kell mondjam nem bántam meg, mert azóta is gyakori vendége a reggeliző asztalomnak a kockásra sült tofu. Finom magos pirított kenyérrel ettem (amit szintén a gofrisütőben pirítottam kockásra), házi humusszal, padlizsánkrémmel, illetve zöldségekkel és mikrozöldekkel tálaltam, így akár egy könnyedebb ebédként, vagy vacsoraként is megállja a helyét ez a szendvicskülönlegesség.

Elkészítés

  • A gofri sütőt előmelegítjük, és megkenjük kókuszolajjal alul-felül.
  • Miközben melegszik előkészítjük a szendvics alapot. Meg is lehet pirítani a kenyeret, majd mehet rá a kedvenc kencénk.
  • A tofu szeleteket megsózzuk, és betesszük a gofrisütőbe, majd készre sütjük.
  • Összeállítjuk a szendvicset, és sok-sok zöldséggel, illetve mikro zöldekkel tálaljuk.

Beküldte: @Herold Szimonetta