Desszert, Gluténmentes, Vegán

Mikrozöld panna cotta

Hozzávalók

 

  • 400 ml növényi tejszín
  • 6 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kk agar-agar
  • 35 gr brokkoli mikrozöld
  • 100 ml növényi tejszín
  • csokiba mártott mikrozöld vagy csokiforgács
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A panna cottát két részletben főzzük meg. A hozzávalókat két részre osztjuk, az egyikből elkészítjük a zöld, a másikból a fehér pudingot. A zölddel kezdjük, pohárba töltjük, hagyjuk megszilárdulni, utána pedig a fehér pudingot főzzük és töltjük a pohárba.
  • 200 ml tejszínt, 3 csapott ek cukrot, fél csomag vaníliás cukrot és az agar-agar felét csomómentesre keverjük.
  • Felforraljuk, majd 1-2 percig főzzük.
  • Összeturmixoljuk a brokkoli mikrozölddel, és poharakba töltjük.
  • Hűtőszekrénybe téve hagyjuk megszilárdulni.
  • A maradék tejszínt, cukrot, vaníliás cukrot és agar-agart szintén csomómentesre keverjük. Felforraljuk, majd 1-2 percig főzzük.
  • Ráöntjük a zöld puding tetejére. Tejszínhabbal és csokiba mártott mikrozölddel tálaljuk.

Beküldte: Fakanál a hegyről