Cukormentes, Gluténmentes, Snack, Vegán

Mikrozöldes krumplis pogácsa

Hozzávalók

 

  • 250 g krumpli
  • 250 g növényi margarin
  • 125 g gluténmentes kenyérliszt
  • 125 g rizsliszt
  • 120 g almaszósz
  • 1 nagy marok mikrozöld felaprítva
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk só
  • 1 kk bors
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

A krumplit puhára főzzük, megtörjük és hűlni hagyjuk. Hozzákeverünk mindent, jól összegyúrjuk a tésztát és egy órát hagyjuk pihenni. Ezt követően lisztezett felületen kinyújtjuk másfél-két centi vastagra. Kiszaggatjuk a pogácsákat, majd sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk. Megkenjük a tetejüket növényi tejjel, és megszórhatjuk reszelt növényi sajttal is akár. Előmelegített sütőben, 180 fokon aranybarnára sütjük kb. 25-30 perc alatt.

Beküldte: @nati_wide