Főétel, Gluténmentes, Vegán

Mikrozöldes tekercsek narancsos szójaszósszal

Hozzávalók

 

  • 10-12 rizslap (pl. Bamboo Tree típus)
  • 50 g üvegtészta
  • 1 darab avokádó
  • 1 db kápia paprika
  • 1 db kígyóuborka
  • 1 db póréhagyma
  • 1 db sárgarépa
  • mikrozöldek
  • szójaszósz
  • 1 db narancs vagy mandarin
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A zöldségeket vékony csíkokra vágjuk, nagyjából egyforma hosszúságúra.
  • Az üvegtésztát megfőzzük pár perc alatt és hűlni hagyjuk.
  • A rizspapírokat meleg vízbe mártjuk egy jó nagy tálban, majd kb. 15-20 mp múlva, amikor már látjuk, hogy megpuhul és az edény aljára süllyed, akkor kiemeljük és tányérra vagy deszkára terítjük.
  • Megpakoljuk töltelékkel: mikrozölddel, rá kerülhet egy kis adag tészta, majd arra a zöldségek. A töltelék valahol a rizslap széle és közepe között félúton legyen. A rizslap alját hajtsuk a zöldségek fölé, majd a lap két oldalát is hajtsuk a zöldségekre és kezdjük el az egészet szorosan feltekerni. – Az elkészült tekercseket egészben vagy félbe is vágva is tálalhatjuk.
  • A szójaszószt egy pici tálkába öntjük és facsarunk bele narancs- vagy mandarinlevet. És már lehet is tunkolni, ropogtatni!

Beküldte: @nati_wide