Főétel, Gluténmentes, Vegán

Szecsuáni padlizsán

Hozzávalók

 

  • 3-4 db padlizsán
  • 150 g friss shitake gomba
  • 2-3 szál újhagyma
  • 1 db lime
  • 3-4 gerezd fokhagyma és körülbelül ugyanannyi finomra aprított friss gyömbér
  • 1 doboz Pesti farm napraforgó mikrozöld
  • szója szósz
  • fehér bor
  • fűszerek: 1 tk csillagánizs, 1 tk szegfűbors, 1 tk szegfűszeg, 2 tk fahéj, 1 tk chilli paprika (vagy sima pirospaprika), 1 tk feketebors, 1 tk gyömbér, 2 tk kömény
  • hajdinaliszt
  • 1 ek cukor/édesítő
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

  • A padlizsánt felkockázzuk és hajdina lisztben megforgatjuk,
  • A gombát szeletekre vágjuk.
  • Kevés olívaolajon aranybarnára sütjük a padlizsánt is és a gombákat is, majd félretesszük.

Szósz elkészítése

  • A fűszereket összekeverjük 1 dl szójaszósszal, 1 dl borral, 1b ek cukorral (de szerintem bármilyen édesítés megfelel) és félretesszük.
  • A gyömbért kevés olívaolajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát és még mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene felöntjük az összekevert szósszal – és elkezdjük főzni. Hagyjuk, hogy felgyöngyözzön, majd miután elfőtte a leve felét hozzáöntjük a gombákat és a padlizsánt és összeforgatjuk vele.
  • Levesszük a tűzről hozzákeverjük az apróra vágott hagymát és a mikrozöldeket.

Beküldte: Sebestyén Dóri