
Hozzávalók
- 3-4 db padlizsán
- 150 g friss shitake gomba
- 2-3 szál újhagyma
- 1 db lime
- 3-4 gerezd fokhagyma és körülbelül ugyanannyi finomra aprított friss gyömbér
- 1 doboz Pesti farm napraforgó mikrozöld
- szója szósz
- fehér bor
- fűszerek: 1 tk csillagánizs, 1 tk szegfűbors, 1 tk szegfűszeg, 2 tk fahéj, 1 tk chilli paprika (vagy sima pirospaprika), 1 tk feketebors, 1 tk gyömbér, 2 tk kömény
- hajdinaliszt
- 1 ek cukor/édesítő
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!
Elkészítés
- A padlizsánt felkockázzuk és hajdina lisztben megforgatjuk,
- A gombát szeletekre vágjuk.
- Kevés olívaolajon aranybarnára sütjük a padlizsánt is és a gombákat is, majd félretesszük.
Szósz elkészítése
- A fűszereket összekeverjük 1 dl szójaszósszal, 1 dl borral, 1b ek cukorral (de szerintem bármilyen édesítés megfelel) és félretesszük.
- A gyömbért kevés olívaolajon megpirítjuk majd hozzáadjuk a fokhagymát és még mielőtt a fokhagyma barnulni kezdene felöntjük az összekevert szósszal – és elkezdjük főzni. Hagyjuk, hogy felgyöngyözzön, majd miután elfőtte a leve felét hozzáöntjük a gombákat és a padlizsánt és összeforgatjuk vele.
- Levesszük a tűzről hozzákeverjük az apróra vágott hagymát és a mikrozöldeket.
Beküldte: Sebestyén Dóri