Cukormentes, Gluténmentes, Reggeli, Vegán

Zöldborsós mogyorós hummusz

Hozzávalók

 

  • 100 g zöldborsó (főtt)
  • 240 g csicseriborsó (főtt, vagy konzerv)
  • 20 g zöldborsó mikrozöld
  • 70 g pörkölt sótlan földimogyoró
  • 200 ml víz
  • 1-2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
  • 5-10 g só (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt fekete bors
  • 5 g citromlé
  • 10 g sörélesztőpehely (elhagyható)
Ne maradj le a legfrissebb receptekről, iratkozz fel hírlevelünkre!

Elkészítés

Mérjük ki a hozzávalókat és turmixoljuk az egészet krémesre. Tálaljuk még több zöldborsó mikrozölddel, pirítóssal vagy hasábokra vágott friss zöldségekkel.

Tipp

Ha kevésbé nagy teljesítményű a turmixgépünk, akkor érdemes a földimogyorót előre beáztatni pár órára, vagy natúr, 100%-os mogyoróvajat használni

Beküldte: @bekeatanyeron